Cart - 0,00€
gsm: +386 (0) 41 367 054

ČIŠČENJE – druga perspektiva

KAJ JE ČISTO?

Z besedo čisto danes označujemo okolje brez bakterij in drugih mikrobov. Kot čisto si predstavljamo okolje, ki je primerno za bivanje in je zdravju neškodljivo. Kljub našim željam pa vemo, da je imeti sterilno okolje skorajda nemogoče, saj naš svet sestavljajo tudi mikroorganizmi. Vprašanje je samo, ali so ti mikroorganizmi koristni ali škodljivi. Razkužila in nekatera čistila namreč ne razlikujejo med njimi in uničijo vse po vrsti.

Princip čiščenja z EM® je drugačen, kot s konvencionalnimi čistili. V želji po čistem okolju nam zaradi strahu pred bakterijami uspešno ponujajo izdelke, ki so ’99.9% učinkoviti’. Zavedati se je potrebno, da s tem samo napravimo prazen prostor, kamor se mikroorganizmi lahko na novo naselijo, ko čistilo ne učinkuje več. Tja se lahko naselijo tudi patogeni mikroorganizmi, ki nato brez konkurence zavzamejo celoten prostor.

Na srečo pa obstaja alternativa – v naše okolje lahko namreč vnesemo izbrane koristne mikroorganizme, tako imenovane Efektivne mikroorganizme ali EM®, ki z nami sobivajo in pozitivno vplivajo na naše okolje in posledično na naše zdravje. Princip čiščenja maščob in nesnage je sicer počasnejši, saj bakterije ne izločajo encimov, ki bi presnovili umazanijo tako hitro kot agresivna čistila, vendar pa je ta način veliko bolj prijazen do okolja. Na veliko čistilih se lahko v navodilih za uporabo prebere varnostna opozorila, ki opominjajo na njihovo škodljivost, velikokrat so neprijazna do kože večkratna dolgotrajna izpostavljenost pa lahko vpliva tudi na zdravje. Teh težav pri čiščenju z EM® ni.

 

Ob nanosu proizvoda EM WHITE APPLE na površine, ta zaradi lastne dominantnosti izpodrine ostale (škodljive) mikroorganizme in poveča količino koristnih mikroorganizmov. Tako nas lahko ne skrbi več za mikroorganizme, ki bi nam lahko škodili in zato je naše bivanje prijetnejše. Zanimiv način uporabe je npr. doziranje EM WHITE APPLE v kotliček WC-ja ali v pisoar. Poleg zmanjšanja neprijetnih vonjav bo tudi čistil odtoke.

 

Za čiščenje se uporablja EM WHITE APPLE

SESTAVA:

Proizvod EM WHITE APPLE vsebuje naravne organske kisline in encime, pridobljene s pomočjo fermentacije zelišč, sadja in rjavega riža z efektivnimi mikroorganizmi in je bogat z naravnimi antioksidanti.

PREDNOSTI:

  • Ustvari koristno mikrofloro v našem okolju.
  • Na naravno-biološki način očisti naše okolje in odstrani slabe vonjave.
  • Zmanjša število škodljivih mikroorganizmov in pršic ter preprečuje njihov razvoj.
  • V prostorih se izboljša kakovost zraka – postane bolj svež in čist.
  • Preprečuje nastanek plesni.

UPORABA:

Osveževanje:

razpršite proizvod EM WHITE APPLE, zmešan z vodo v razmerju 1 : 20 (npr. 50 ml na liter vode).

Pranje in čiščenje:

redčenje z vodo v razmerju od 1 : 20 do 1 : 100 (na primer 50 ml na 5 l vode).
Pripravimo si pršilko z rastopino 1:20 z vodo in jo uporabljamo pri dnevnem brisanju površin v bivalnem prostoru.
Za pomivanje tal redčimo 1:100 z vodo.

Razkuževanje rastlinjakov:

redčenje z vodo v razmerju od 1 : 20 in poškropimo stene in poti v rastlinjaku (lahko se uporablja tudi v polnem rastlinjaku EM WHITE APPLE ne škoduje rastlinam)


Pokrovček – 5 ml.

 

Ta priporočila in primeri uporabe predstavljajo referenčno točko za razvoj lastnih metod dela proizvodom EM WHITE APPLE.