EM Nitro protokol

Podatki o učinkovitosti dušičnih gnojil govorijo o tem, da je kar 70-80% izgubljenih zaradi takih ali drugačnih razlogov. Hkrati pa se dobršen del preostalega porabi kot stimulacija talnih mikroorganizmov, ki s pomočjo presežnega dušika prekomerno razkrajajo talno organsko maso in zmanjšujejo vsebnost humusa (huminskih kislin).

 Zdrava, vitalna in strukturna tla so osnova za kontroliran donos.

Naš koncept sloni na dejstvu, da je možno doseči skoraj 100% učinkovito prehrano z dušikom, pri tem pa znižati pritisk prekomernega dušičnega gnojenja na talne mikroorganizme ter posledično tla. 

Postopek fermentacije ureje omogoča direktno prehranjevanje z dušikom, saj kot produkt fermentacije dobimo aminokisline in druge organske kisline. Hkrati pa se blokira ureaza in se poveča učinkovitost razpoloženih mineralnih oblik dušika. Tako se zmanjšajo pritiski na humus in zmanjša izpiranje nitrata v podtalnico.

Omenjeni postopek kopira procese v tleh. S kontrolirano ureazo in pretežno organsko obliko dušika, omogoča boljše gnojenje. Postopek zmanjša volatilnost dušika (izpiranje in denitrifikacijo). Dušik je počasi dostopen rastlini (2 – 3 dni), dolgoročno pa v obliki aminokislin in drugih organskih kislin.

Znano je, da rastline raje posegajo po lažje dostopnih oblikah dušika, saj morajo za na primer nitrat, darovati vodikov ion, torej energijo. Organske oblike pa se direktno vključujejo v procese, brez dodatnih izgub. Ostanki energije se kasneje kažejo pri izražanju genetskega potenciala rastlin.

Sestavine: Na 1000 l: Opomba

Melasa

5 l

Nadomestite lahko z rjavim sladkorjem

N-POWER

100 l

UREA

100 kg

Lahko tudi N v drugi obliki

Voda

800 l

Voda naj ne vsebuje onesnažil

N power

EM Nitro protokol

mikrobni aktivator procesa fermentacije ureje po navodilih EM Nitro. Z redno uporabo N power se letne potrebe po dušičnih gnojilih zmanjšajo.

Sestava: voda, mikroorganizmi (mlečnokislinske bakterije, fotosintetske bakterije, kvasovke), melasa sladkornega trsa

Področje uporabe: fermentacija ureje

Navodilo za uporabo

1

V čisto IBC posodo stresite 100kg ureje

2

nalijte čisto toplo vodo da se ureja raztopi (končna temperatura ≈30°C)

3

dodajte melaso

4

dodajte N POWER

5

mešajte 20 min

Fermentacija mora potekati na temperaturi višji od 15°C ter zatesnjena. Med potekom fermentacije ne mešati in ne aerirati. Končni produkt mora imeti pH pod 5
Primeri uporabe l/ha

KORUZA

160

4 škropljenja po 40 l/ha v veg. Obdobjih V3, V6, V12 and R2

STROČNICE

120

4 škropljenja po 30 l/ha v veg. obdobjih V4, V8, R1 in R5 (+ 60 ali 80 l/ha)

SOYA

60-100

1 škropljenje v veg. obdobju R5

ŽITA

160

4 škropljenja po 40 l/ha v tednih 3, 6, 7 in 9

RIŽ

40-80

4 škropljenja po 10/20 l/ha, pov vzniku vsake 30 dni.

JAGODIČEVJE

120

Tedensko po 10 l/ha

GROZDJE

240

Tedensko po 20 l/ha od tretjega lista do sadja velikosti kovanca

ZELENJAVA

200

5 škropljenja po 40 l/ha v intervalih daljših od 7 dni

PAŠNIKI, TRAVNIKI

80

Škropimo po 20 l/ha po vsaki košnji

OSTALO

posvetujte se z vašim predstavnikom Micronatura d.o.o.

Redčimo z vodo po potrebi. Aplikacija je lahko foliarna ali preko namakalnega sistema.

Pri škropljenju navadno dodamo 200l vode, pri namakanju pa ni omejitev.

Vas zanima še kaj? Z veseljem smo vam na voljo za vsa dodatna vprašanja in vam pripravimo protokol, prilagojen vašim potrebam.

Luka Kompare

Direktor

Tatjana Dovjak

 

Dejan Križaj

Shopping Cart
Scroll to Top