Živinoreja

PROBIOTIČNI KRMNI DODATEK – EM ZOO:

Probiotike v krmo dodajamo za stabilizacijo presnove in zaščito živali pred napakami v osnovni krmi ter okolju. Presnova je tesno povezana z imunskim sistemom in še kako je pomembno, da deluje optimalno. Probiotiki, ki jih dodajamo, imajo dokazane pozitivne učinke na živali, kot so nižji stres, manjša pojavnost ketoz, metroz, acedoz ter mastitisov pri kravah, manjše potrebe po kokcidostatikih pri perutnini. Eden od značilnih vplivov je prav stres, saj se raven stresnega hormona kortizol zniža. Manj stresa pa ima zopet pozitiven učinek na imunski sistem. Probiotiki na osnovi EM® Tehnologije učinkovito ščitijo živali pred toksini, saj jim ne dovolijo, da bi prehajali v kri. Pomembno je tudi omeniti zaščito jeter in s tem povezanimi obolenji.

UPORABA: Uporabljamo EM ZOO
Splošno: 0,2-0,7% na SS v krmi
Svinje: 30-50ml/dan, prašički 20ml/dan, prašiči 2-5l/tono krme.
Krave: prvi mesec 100ml nato 50ml/dan
Teleta: prvi mesec 70ml/dan nato 35ml/dan
Odrasli konji: 40ml/dan, žrebeta: 20ml/dan

SILIRNI DODATEK:

EM® kot silirni dodatek je izjemno močno in učinkovito orodje za dosego vrhunske silaže, z dominacijo mlečne in ocetne kisline. Maslena kislina ni prisotna. Za dosego takega rezultata mora biti silaža predvsem dobro potlačena in zrakotesno zaprta. Uporabljamo ga tako za siliranje trav, detelj, žit, koruze, kot tudi soje. Taka silaža je hkrati dobro ješčna in v njej ne nastajajo toksini.
UPORABA: 1l EM ZOO na 4tone mase (koruza), ki pa ga je potrebno čim bolje razporediti po celotni masi. Pri koruzi lahko uporabimo manj, pi deteljah pa več (0,5l/t).

 

Prednosti

 • ščiti pred napakami v osnovni krmi,
 • je v živi obliki in takoj deluje,
 • ščiti jetra, znižuje stres in ščiti pred toksini,
 • učinkovit proti E. Coli in S. Aureus,
 • eliminacija amonijaka in neprijettnih vonjav,
 • fermentacija gnojevke

Uporaba

 • kot krmni dodatek – probiotik,
 • kot silirni dodatek,
 • eliminacija amonijaka,
 • fermentacija gnojevke in gnoja,
 • manj muh,
 • dezinfekcija

Naprava za škropljenje (megljenje) naj bo enostavna za uporabo in vzdrževanje. Priporočamo uporabo naprav, primernih glede na velikost svinjaka. Uporabljate lahko ročne škropilnice ali stropne šobe.

FERMENTACIJA GNOJEVKE/GNOJA, ELIMINACIJA AMONIJAKA, MANJ MUH.

V živalskih gnojilih je dovolj neprebavljenih sladkorjev, da fermentacijski procesi lahko potekajo, če je le mikrobna populacija ugodna. Taka masa se ne skorji in je ni potrebno mešati. Nastane odličen vir hranil za tla, saj v izjemo hitrem času na njivi ob prisotnosti talnih aerobnih mikroorganizmov humificira. Ni več breme za tla ampak potencial, predvsem kadar želimo dvigniti humusno raven. Fermentacija, ki poteka generira velike količine organskih kislin. Z njimi se ustvarjajo nizek pH, kar blokira encime oreaze in v fazi skladiščenja ne nastaja amonijak.Torej ohranjamo dušuk. Ker ni amonijaka, je tudi muh manj, saj jih amonijak privablja, hkrati pa fermentacija zavira razvoj ličink.
UPORABA: 1l EM Organo Active na 3m3 gnojevke oz 1-2m3 gnoja.

KLIMA:

Z uporabo EM® v hlevu dosežemo zdravo bivalno okolje, katero ima velik vpliv na zdravje živali. Dosežemo manj sproščanja amonijaka in posledično manj muh. V takem okolju se živali počutijo bolje in so manj živčne.
UPORABA: PRŠENJE: razredčimo 3l EM ZOO na 100l vode, 3 krat tedensko. Dodajanje EM Bokashi v steljo.

DEZINFEKCIJA:

V primeru, da moramo prostore dezinfecirati to lahko naredimo s pomočjo EM® saj je učinkovit proti npr. E. Coli in S. Aureus. Lahko se uporabi tudi kot nadgradnja kemične dezinfekcije. Z redno uporabo EM® se potrebe po dezinfekciji zmanjšajo.
UPORABA: 1l EM White Apple na 100m2 površine.

Shopping Cart
Scroll to Top