Varovanje osebnih podatkov

Lastnik (zbiratelj podatkov) spletne trgovine je:

Micronatura, tehnologija EM d.o.o.

Milje 4,

4212 Visoko

Mail: info@micronatura.si

Varovanje osebnih podatkov / obvestilo o zasebnosti

Varovanje osebnih podatkov

Lastnik (zbiratelj podatkov) spletne trgovine je: Micronatura, tehnologija EM d.o.o., Visoko.

Micronatura, tehnologija EM d.o.o., Visoko se zavezuje, da bo ščitila zasebnost uporabnikov spletne trgovine in razvijala tehnologijo, ki omogoča varno spletno izkušnjo. Ta izjava o zasebnosti velja za spletno trgovino www.micronatura.si

Privolitev

Z uporabo spletne trgovine uporabnik soglaša z načini uporabe podatkov, ki so opisani v izjavi o zbiranju osebnih podatkov.

Z registracijo v spletno trgovino uporabnik dovoljuje, da Micronatura d.o.o., Visoko kot upravljavec zbirke osebnih podatkov vse posredovane podatke s strani uporabnika in podatke o vsebini nakupov zbira in obdeluje v skladu z zakonom, ki ureja področje varstva osebnih podatkov.

Ponudnik se zavezuje, da bo vaše osebne podatke in ostale podatke, zbrane v postopku registracije, varoval v skladu z zakonom, ki ureja področje varstva osebnih podatkov, ščitil pred razkritjem in posredovanjem tretjim osebam ter jih bo uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila, izstavitve računa in reševanja morebitnih reklamacij ter ostalo potrebno komunikacijo. Ponudnik se zavezuje tudi k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Zbiranje osebnih podatkov

Obisk spletne strani

Pri obisku spletne strani podjetje Micronatura d.o.o., Visokona spletnem strežniku, kjer gostuje, beleži določene podatke o obisku spletnih strani, IP številka, verzija brskalnika, čas obiska in naslovi spletnih mest, ki ste jih obiskali v naši spletni trgovini. Tako zbranih podatkov Micronatura d.o.o., Visoko ne obdeluje in jih ne povezuje z drugimi podatki, uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne trgovine in optimizacijo.

Naročanje na elektronske novice (e-novice)

Pri naročanju na elektronske novice nam posredujete ime in elektronski naslov, kar zbiramo izključno za posredovanje elektronskih novic. Podatek zbiramo do odjave na elektronske novice. Od prejemanja novic se lahko kadarkoli odjavite, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo za odjavo.

Ob izpolnjevanju obrazca za prijavo na elektronske novice označite, da soglašate, da Micronatura d.o.o., Visoko vaš naslov elektronske pošte uporablja za namene obveščanja o novicah, ter da se lahko iz sistema sporočil kadarkoli izpišete. To storite tako, da v poslanem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo ali odjavo uredite na spletni strani. Če ne boste označili, da z navedenim soglašate, Micronatura d.o.o., Visoko ne bo pošiljalo obvestil na vaš elektronski naslov, niti ne bo zbiral ali obdeloval vašega naslova elektronske pošte. Micronatura d.o.o., Visoko namreč za prijavo na novice uporablja strogi sistem predhodne odobritve uporabe elektronskega naslova (t. i. opt-in), kar pomeni, da pošilja elektronsko pošto zgolj osebam, ki se izrecno strinjajo, da želijo prejemati elektronska obvestila.

Spletna trgovina

Za nakupovanje v spletni trgovini se mora uporabnik registrirati. Pri registraciji mora uporabnik vnesti osebne podatke oziroma podatke o pravni osebi. Uporabnik mora vnesti podatke za osebni račun, podatke za plačilo in podatke za dostavo. Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ne odgovarjamo.

Podatki za osebni račun, potrebni ob registraciji:

 • Ime(*)
 • Priimek(*)
 • E-poštni naslov (*) (Naslov mora biti veljaven, saj boste nanj prejeli podatke o registraciji. Prav tako boste nanje prejeli novo geslo v kolikor bi pozabili obstoječe)
 • Osebno geslo(*) (Geslo si izmislite sami. Zaradi zaščite podatkov naj geslo vsebuje tudi številke in znake)
 • Ponovitev gesla(*)
 • Telefon(*)
 • ID št. za DDV (velja za pravne osebe)
 • Pošiljanje e-pošte(*) (Označite ali želite prejemati elektronske novice,…). V kolikor ne boste izrecno izbrali zahteve za pošiljanje, vam elektronskih novic (o novostih…) ne bomo pošiljali.

Podatki za plačilo in dostavo

 • Ime(*)
 • Priimek(*)
 • Telefon(*)
 • Ime podjetja
 • Vrsta naslova
 • Naslov 1(*)
 • Naslov 2
 • Mesto(*)
 • Država(*)
 • Pokrajina(*)
 • Poštna številka(*)

Polja za vnos podatkov o dostavi so enaka kot pri podatkih za plačilo. Podatki za dostavo se lahko razlikujejo od podatkov za plačilo, lahko pa označite, da želite uporabiti enake podatke kot pri podatkih za plačilo.

Zgoraj navedena podatke zbiramo izključno za zagotavljanje in izvedbo vašega nakupa in storitve dostave, ki jih imamo z naši pogodbenim partnerjem za dostavo.

Sprememba osebnih podatkov oziroma vaše pravice

Uporabnik lahko kadarkoli spremeni svoje osebne podatke, naslov za dostavo in plačilo. To stori tako, da se prijavi v spletno trgovino in izbere možnost Moj račun. Na ta način dostopate do vaših podatkov in jih poljubno spremenite. Pravico pa imate tudi do izbrisa podatkov oziroma izbrisa registracije. V tem primeru bomo izbrisali podatke o registraciji, ohranili pa bomo le podatke vašega naročila / nakupa, ki jih potrebujemo skladno z Zakonom o davku na dodano vrednost in se hranijo 10 let.

Uporaba osebnih podatkov

Micronatura d.o.o., Visoko zbira podatke v spletni trgovini z namenom zagotoviti pravilno delovanje spletne trgovine ter nudenje zahtevanih storitev. Vaši osebni podatki v nobenem primeru ne bodo posredovani tretjim osebam, razen v primeru izvedbe storitve dostave, ki jo za nas izvaja naš pogodbeni izvajalec.

Na elektronskem naslovu info@micronatura.si lahko na vašo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo, dobite informacijo glede podatkov, ki se nanašajo na vas.

Podjetje Micronatura d.o.o., Visoko se zavezuje, da bo varovalo zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Zbrane podatke bomo uporabili zgolj za namene, za katere jih bodo posredovali uporabniki spletnega mesta.

Osebnih in kontaktnih podatkov ne bomo uporabljali v druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja ne bomo uporabljali v druge namene ter tretjim osebam. Storili bomo ve, da vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami. V primeru spora imate pravico vložiti ugovor na info@micronatura.si ter pritožbo pri informacijskemu pooblaščencu.

Za vsa vprašanja se lahko obrnete na info@micronatura.si.

Datum zadnje posodobitve: 16.12.2023

Shopping Cart
Scroll to Top